Αναζητώντας στη Google - μέρος 3/3

search on google part 3 - image

Την περασμένη εβδομάδα, καλύψαμε και το δεύτερο σκέλος του οδηγού με συμβουλές για σωστότερες, αποδοτικότερες και ταχύτερες αναζητήσεις. Αν δεν έχετε διαβάσει τα δύο προηγούμενα μέρη, μπορείτε να τα διαβάσετε και να επιστρέψετε εδώ για το τρίτο και τελευταίο μέρος του οδηγού.

Αυτή τη φορά, η Google αποφασίζει να μας βοηθήσει με μικρές εφαρμογές τύπου Applet. Εμφανίζονται στο πάνω μέρος της σελίδας των αποτελεσμάτων και μας δίνουν συνεκτικές και σαφείς πληροφορίες, όπως επίσης και τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουμε μαζί τους, όπου αυτό είναι απαραίτητο, για να καθορίσουμε καλύτερα την πληροφορία που ζητάμε. Ας τις δούμε!

ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Κομπιουτεράκι. Δηλαδή Calculator

Για μια γρήγορη μαθηματική πράξη μεταξύ αριθμών χωρίς μονάδα μέτρησης, όπως κιλά, μέτρα κτλ., δεν έχετε παρά να πληκτρολογήσετε τη μαθηματική πράξη στο πεδίο αναζήτησης. Ας πούμε λοιπόν ότι θέλετε να υπολογίσετε με τι ισούται το 8 παραγοντικό.

Παράδειγμα: 8!
Αποτέλεσμα: 40320

15

Φυσικά, αφού έχει ενεργοποιηθεί πλέον το Calculator Applet, μπορείτε να πραγματοποιήσετε και οποιοδήποτε άλλο υπολογισμό θέλετε.

Υπολογιστής φιλοδωρήματος

Ας πούμε ότι εσείς και το smartphone σας βρίσκεστε σε ένα ωραίο εστιατόριο σε μια εξωτική πόλη της Μασαχουσέτης. Αφού περνάτε όμορφες και αξιομνημόνευτες στιγμές με την παρέα σας, θυμάστε ότι υπάρχει υποχρεωτικό φιλοδώρημα σε χώρους εστίασης και θέλετε να υπολογίσετε πόσο σας αναλογεί. Αλλά είναι μια ώρα δύσκολη. Ειδικά, μετά το δεύτερο κοκτέιλ που παραγγείλατε. Ανοίγετε την εφαρμογή αναζήτησης της Google στο smartphone και πληκτρολογείτε tip calculator, με ταχύτητα φωτός. Πληκτρολογείτε τη συνολική αξία του λογαριασμού, επιλέγετε το ποσοστό από του ποσού που ορίζεται ως νόμιμο φιλοδώρημα και τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται στην παρέα και "voila"! Έχετε το ακριβές ποσό που σας αναλογεί από το λογαριασμό αλλά και από το φιλοδώρημα.

16

Χρηματιστηριακοί δείκτες

Αν βιάζεστε να δείτε την τρέχουσα κατάσταση του χρηματιστηριακού δείκτη NASDAQ, για μια συγκεκριμένη εταιρεία και γνωρίζετε το τετραψήφιο διακριτικό της για το χρηματιστήριο, δεν έχετε παρά να το πληκτρολογήσετε. H Google Inc. διατηρεί το αλφαβητικό διακριτικό GOOG, ενώ η Adobe Systems Inc. το διακριτικό ADBE.

Παράδειγμα: ADBE

17

Ο καιρός

Όχι, δεν πρόκειται για το πρόσχαρο δελτίο καιρού που φιλοξενεί τον κ. Τάσο Αρνιακό.
Πρόκειται για μια ακόμα εφαρμογή της Google, η οποία ενεργοποιείται με το διακόπτη weather.
Αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε σ'άλλη γη, σ' άλλα μέρη, και χρειάζεται να γνωρίζετε τον καιρό, ανοίξτε το Wi-Fi σας και πληκτρολογήστε weather και το όνομα της τοποθεσίας.

Παράδειγμα: weather αθήνα

18

Ανατολή και Δύση του ηλίου

Σίγουρα θα σας έχει τύχει να θέλετε να συναντήσετε ένα μυστηριώδη τύπο με ρεπούμπλικα, καπαρντίνα και γυαλιά ηλίου σε μια απόμερη γέφυρα ομιχλώδους τοπίου, ανατέλλον ο ήλιος, μετά από δαιδαλώδη νύχτα σε γνωστό φαγοποτείο της θορυβώδους πόλης.
Ή ίσως απλώς θέλετε να βλέπετε τη θέση της κλειδαριάς της εξώπορτας, γιατί σας έχει καεί η λάμπα εδώ και 2 εβδομάδες.
Είναι μια ευκαιρία για γρήγορη αναζήτηση του χρόνου της επερχόμενης ανατολής ή/και δύσης του ηλίου στην περιοχή που σας ενδιαφέρει.

Παράδειγμα 1: sunrise athens
Παράδειγμα 2: sunset athens

19

Κατάσταση αεροπορικής πτήσης.

Εντάξει, ίσως να χρειάζεστε το χρόνο ανατολής του ηλίου για να προετοιμαστείτε για την πτήση σας αύριο το πρωί. Μα αυτό δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται να επιβεβαιώσετε και την κατάσταση της πτήσης σας. Μήπως έχει καθυστέρηση; Πληκτρολογήστε λοιπόν τον αριθμό της πτήσης στο πεδίο αναζήτησης για γρήγορα, συνεκτικά αποτελέσματα.

Παράδειγμα: OA 140

20

Χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης

Χρειάζεστε ένα χρονόμετρο άμεσα κι έχετε μόνο το κινητό σας και μια αργή σύνδεση 3G σε ένα απομακρυσμένο χωριό της επαρχίας; Ουδέν πρόβλημα.
Μπορείτε εύκολα να πληκτρολογήσετε timer στο πεδίο αναζήτησης της Google και να χρησιμοποιήσετε το τυπικό χρονόμετρο της Google. Είναι ελαφρύ, θα φορτώσει αμέσως και δε χρειάζεται να εγκαταστήσετε καμία πρόσθετη εφαρμογή. Για ακόμα μεγαλύτερη διευκόλυνση, πληκτρολογήστε και το χρόνο από τον οποίο θέλετε να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Η μέτρηση θα ξεκινήσει αυτόματα.

Παράδειγμα: 2 min timer

21

Κανονικό Χρονόμετρο

Αντίστροφα από την προηγούμενη περίπτωση, το κανονικό χρονόμετρο ξεκινά από το μηδέν και μετρά έως ότου το παύσετε εσείς. Εφόσον ξεκινά από το μηδέν, δε χρειάζεται να ορίσετε κάποια παράμετρο εκ προοιμίου. Χρειάζεται απλώς να πληκτρολογήσετε stopwatch στο πεδίο αναζήτησης της Google. Το Stopwatch και το Timer είναι δυο μέρη της ίδιας εφαρμογής. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εναλλάσσεστε μεταξύ τους πατώντας πάνω στο tab (καρτέλα) που αντιστοιχεί στο καθένα.

22

TOP
Centiva Career