Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα το οποίο λειτουργεί ενσωματωμένο σε website βιβλιοπωλείου και παρέχει δυνατότητα διαρκούς ενημέρωσης όλων των τίτλων που κυκλοφορούν επίσημα στην Ελλάδα και είναι καταχωρημένα στη βάση δεδομένων της Βιβλιονετ (www.biblionet.gr) η οποία αριθμεί σήμερα περίπου 142.000 προϊόντα.


cBookshop - Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο

 

Το σύστημα αντλεί όλους τους νέους τίτλους, αλλά και τις ανανεώσεις σε στοιχεία και τιμοκαταλόγους, ενημερώνοντας το website χωρίς την ανάγκη παρεμβολής από το χρήστη.

Αποτελεί ολοκληρωμένη λύση για τη διαδικτυακή παρουσία οποιουδήποτε βιβλιοπωλείου ή εκδοτικού οίκου και το πακέτο περιλαμβάνει το μηχανισμό, τη φιλοξενία (website και email), την εγκατάσταση - παραμετροποίηση, την εκπαίδευση και την κατασκευή του website με βάση προσχέδιο ή κατ’ επιλογή σας. Δίνεται επίσης η δυνατότητα μηνιαίας επινοικίασης του συστήματος.
 
Χαρακτηριστικά και δυνατότητες του συστήματος αυτόματης ενημέρωσης

 • Ενημέρωση του διαχειριστή με email για κάθε διαδικασία
 • Πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία λήψης τίτλων, στοιχείων και τιμών
 • Κατηγοριοποίηση όλων των τίτλων αυτόματα σε γκάμα 2300 κατηγοριών και υποκατηγοριών σε δενδροειδή μορφή
 • Ενημέρωση όλων των πιθανών αλλαγών σε τίτλους, τιμές, κατηγορίες, συγγραφείς και εκδοτικούς οίκους
 • Λήψη αναλυτικών στοιχείων για κάθε βιβλίο
 • Λήψη όλων των διαθέσιμων εικόνων για κάθε τίτλο
 • Δυνατότητα εκτέλεσης του μηχανισμού ενημέρωσης με χρονοδιακόπτη ή κατ’ επιλογή του διαχειριστή
 • Ανεξάρτητη βάση δεδομένων ώστε να παρέχεται 100% διαθεσιμότητα του website σε περίπτωση μη λειτουργίας του συστήματος της τροφοδοσίας (βιβλιονετ)

Χαρακτηριστικά και δυνατότητες του website

 • Παρουσίαση όλων των καταχωρημένων τίτλων
 • Αναλυτικά στοιχεία, τιμές, εικόνες, συγγραφείς, εκδοτικοί οίκοι
 • Προσφορές, νέες κυκλοφορίες και προώθηση σε συγκεκριμένους τίτλους επιλογής
 • Καταχώρηση Ειδικών εκδόσεων και επιπλέον προϊόντων κατ’ επιλογή, πέραν των αυτόματα καταχωρημένων
 • Αναλυτική δενδροειδής κατηγοριοποίηση για απλουστευμένη πλοήγηση και ομαδοποίηση των τίτλων
 • Γρήγορη και εκτεταμένη αναζήτηση στη βάση μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αλλά και σελιδοποίηση των αποτελεσμάτων
 • Εγγραφή χρηστών - πελατών
 • Παραγγελίες και αγορές προϊόντων (e-commerce) με χρήση διαφόρων τρόπων όπως αντικαταβολή, πιστωτική κάρτα, paypal
 • Δυνατότητα καθορισμού χρεώσεων για μεταφορικά, συσκευασία, κλπ
 • Ασφάλεια συναλλαγών με πιστωτική κάρτα
 • Αντίγραφα συναλλαγών και διαρκής ενημέρωση αγοραστή και διαχειριστή
 • Στάδια παραγγελίας
 • Δυνατότητα αυτόματης αποστολής διαφημιστικών μηνυμάτων σε εγγεγραμμένους χρήστες του website
 • Παρουσίαση της εταιρείας σας, των υπηρεσιών και τελευταίων νέων
 • Ασφαλές σύστημα διαχείρισης του περιεχομένου (content management system) της ιστοσελίδας σας

Χρειάζομαι το δικό μου cBookShop

Πρόκειται για μια υλοποίηση ιστοσελίδας  η οποία συνδέει το ERP σύστημα σας με ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) με αυτόματους συγχρονισμούς και ευκολία χρήσης.

 

cShop - Ηλεκτρονικό κατάστημα


Κύρια Χαρακτηριστικά cShop


Ενημέρωση από τη βάση δεδομένων του ERP (mediaFrame)


Με τη χρήση του εργαλείου συγχρονισμού μεταξύ των δεδομένων της τοπικής σας εγκατάστασης και του website σας, όλα τα στοιχεία καταχωρούνται μόνο μία φορά! Όλα τα προϊόντα της αποθήκης σας ανεξαρτήτως πλήθους με τα αναλυτικά χαρακτηριστικά τους, οι καταχωρημένοι κατασκευαστές, οι τιμοκατάλογοι και οι κατηγορίες, υποκατηγορίες και τύποι προϊόντων, μεταφέρονται στο website την πρώτη φορά που θα εκτελεστεί ο συγχρονισμός μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Έπειτα, το σύστημα μεταφέρει μόνο τα δεδομένα εκείνα που προστέθηκαν, τροποποιήθηκαν ή αναιρέθηκαν από τη χρονική στιγμή της τελευταίας ενημέρωσης. Όλες οι τροποποιήσεις πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ στη σουίτα της Soft1.

Ενημέρωση παραγγελιών προς τη βάση δεδομένων του ERP (mediaFrame)

Κατά τη διαδικασία του συγχρονισμού, όλες οι νέες παραγγελίες που έχουν καταχωρηθεί ηλεκτρονικά στο website, μεταφέρονται αυτόματα στη βάση δεδομένων του ERP σας, δημιουργώντας τα ανάλογα προτεινόμενα παραστατικά προς οριστική καταχώρηση και εκτύπωση – αποστολή στους αγοραστές. Έτσι εξοικονομείτε πολύτιμο χρόνο καθώς όλα τα επιλεγμένα προϊόντα με τις ποσότητές τους και τις κατάλληλες τιμές, έχουν μεταφερθεί αυτόματα στο αντίστοιχο παραστατικό μαζί με τα πλήρη φορολογικά στοιχεία και τα στοιχεία επικοινωνίας του πελάτη.

Χρονοπρογραμματισμός αμφίδρομης ενημέρωσης αυτόματα

Η εφαρμογή συγχρονισμού των δεδομένων δίνει τη δυνατότητα στο διαχειριστή να επιλέξει μεταξύ αυτόματης και μη ενημέρωσης ανάλογα με τις ανάγκες του αλλά και των όγκο των πληροφοριών ή τα συχνότητα αλλαγών σε στοιχεία ή προσθήκες.
Υπάρχει επιλογή ορισμού χρονοδιακόπτη για τη συχνότητα εκτέλεσης του συγχρονισμού ο οποίος μπορεί να εκτελείται ακόμη και ανά λεπτό. Διαφορετικά ο χρήστης μπορεί να εκτελεί τη διαδικασία συγχρονισμού ανά πάσα στιγμή το επιθυμεί. Στην περίπτωση αυτόματης εκτέλεσης ενημερώνεται για τα αποτελέσματά της με email, ενώ στην περίπτωση της χειροκίνητης εκτέλεσης παρακολουθεί την εξέλιξη επί τόπου.


Αναλυτική παρουσίαση της εταιρείας (προφίλ, νέα, κ.α.)

Με την ενεργοποίηση του website σας, τοποθετούνται σε αντίστοιχο μενού στοιχεία της εταιρείας σας όπως το προφίλ, τα στοιχεία επικοινωνίας, τελευταία νέα και ειδήσεις κ.α. Τα στοιχεία αυτά παρέχονται από εσάς μαζί με όποιες άλλες πληροφορίες χρειάζονται (λογότυπο, φωτογραφίες, κ.λ.π.). Με τη βοήθεια διαχειριστικού εργαλείου για το περιεχόμενο του website, μπορείτε να κάνετε προσθήκες ή μεταβολές οποτεδήποτε.


Μηχανισμός υποστήριξης δικτύου μεταπωλητών ( χονδρική )

Το website υποστηρίζει τη διατήρηση δικτύου μεταπωλητών με διαφορετικές τιμές και εκπτώσεις επί των προϊόντων, στοιχεία τα οποία ορίζονται στη διαχείριση της εφαρμογής της Soft1 και με το συγχρονισμό μεταφέρονται αυτόματα και στο website. Η κάθε ομάδα χρηστών (λιανικής, μεταπωλητές, χονδρικής κ.λ.π.) αυτόματα με την είσοδό της στο website (διαδικασία login) βλέπει τις ανάλογες τιμές προϊόντων που έχουν καθοριστεί για την ομάδα.


Απλή αναζήτηση προϊόντων

Παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη του website σας να αναζητεί προϊόντα γρήγορα, χρησιμοποιώντας απλά ολόκληρο ή τμήμα της περιγραφής ή του μοντέλου κάποιου προϊόντος. Επίσης μπορεί να περιηγηθεί στα προϊόντα κάθε κατηγορίας από το αντίστοιχο μενού των κατηγοριών και υποκατηγοριών.


Σύνθετη αναζήτηση βάσει χαρακτηριστικών προϊόντος

Εκτός της γρήγορης αναζήτησης προϊόντων, ο απαιτητικός επισκέπτης μπορεί να εντοπίζει προϊόντα στο website σας με τη βοήθεια της φόρμας σύνθετης (εκτεταμένης) αναζήτησης. Αυτή δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης με συνδυασμό κριτηρίων οποιουδήποτε χαρακτηριστικού προϊόντος, είτε κοινού (περιγραφή, κατασκευαστής, διαστάσεις, τιμή κ.λ.π.) είτε τύπου ή κατηγορίας προϊόντος (π.χ. διαγώνιος οθόνης, χωρητικότητα δίσκου, ρυθμός ανανέωσης εικόνας κ.λ.π.)


Καθορισμός εξόδων αποστολής

Ο διαχειριστής του συστήματος μπορεί να ορίσει ακριβή έξοδα αποστολής για κάθε είδος παραγγελίας που καταχωρείται ηλεκτρονικά στο website. Οι τιμές μπορούν να είναι σταθερές ή εξαρτώμενες από παράγοντες όπως το βάρος των προϊόντων ή το μέγεθος, η διεύθυνση του παραλήπτη αλλά και τυχόν εκπτώσεις για παραλαβές από τον ίδιο τον πελάτη.


Υποστήριξη παραγγελίας με αντικαταβολή ή ταχυδρομείο

Κάθε παραγγελία δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να επιλέξει τον τρόπο παραλαβής της, όπως παράδοση με ταχυδρομείο ή παραλαβή από τον πελάτη, καθώς και αν η εξόφληση θα γίνει με κατάθεση σε λογαριασμό ή αντικαταβολή κατά την παραλαβή.


Υποστήριξη παραγγελίας με πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα

Επιπλέον υποστηρίζεται και δυνατότητα επιλογής από τον πελάτη να εξοφλήσει την παραγγελία του άμεσα με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, ή ακόμη και μέσω Paypal (εφόσον διαθέτει ανάλογο λογαριασμό). Το μόνο που απαιτείται για τη λειτουργία της online πληρωμής με πιστωτική κάρτα είναι η σύμβασή σας με μία ελληνική τράπεζα, η οποία θα αναλαμβάνει τη διαδικασία ελέγχου και εκκαθάρισης των πληρωμών, ενώ παράλληλα εγκαθίσταται ανάλογο εργαλείο στο website το οποίο παραπέμπει όλη τη διαδικασία πληρωμής σε ασφαλές περιβάλλον της επιλεγμένης τράπεζας. Εξασφαλίζεται έτσι η μέγιστη δυνατή ασφάλεια συναλλαγών ενώ όλα τα προσωπικά οικονομικά δεδομένα της κάρτας του πελάτη ΔΕΝ αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων του website σας.


Μηχανισμός Newsletter για προωθητικές ενέργειες

Το website επιτρέπει σε επισκέπτες που το επιθυμούν να εγγράφονται σε λίστα παραληπτών ώστε να λαμβάνουν ενημερωτικά που συντάσσει ο διαχειριστής. Έτσι μπορείτε να αποστέλλετε σε όλους ή σε ομάδες εγγεγραμμένων χρηστών ό,τι περιεχόμενο επιθυμείτε με τη μορφή email.
 

Μηχανισμός δημιουργίας δημοσκοπήσεων

Ένα επιπλέον στοιχείο που διαθέτει το website σας είναι η δυνατότητα διενέργειας δημοσκοπήσεων σε επισκέπτες. Οι απαντήσεις στα θέματα που θέτετε καταγράφονται και σας παρουσιάζονται για ανάλυση και επεξεργασία οποτεδήποτε το θελήσετε.

Σύγκριση χαρακτηριστικών προϊόντων

Επίσης πολύ σημαντική είναι η λειτουργία σύγκρισης προϊόντων που παρέχετε στους επισκέπτες σας. Μπορούν να συγκριθούν μέχρι 3 προϊόντα κάθε φορά αρκεί να ανήκουν στην ίδια κατηγορία προϊόντων. Στη σύγκριση παρουσιάζονται το ένα προϊόν πλάι στο άλλο με στοιχισμένα τα αναλυτικά χαρακτηριστικά τους.


Αγαπημένα προϊόντα για εγγεγραμμένους χρήστες

Τα προϊόντα που ενδιαφέρουν κάθε επισκέπτη που έχει εγγραφεί στο website, μπορούν να αποθηκευτούν για τον καθένα ξεχωριστά σε μια λίστα αγαπημένων προϊόντων και παραμένουν εκεί ομαδοποιημένα για όσο διάστημα επιθυμεί ο πελάτης. Δυνατότητες προσθήκης και διαγραφής αγαπημένων παρέχονται επίσης.


Αναλυτικά στατιστικά cShop

Το διαχειριστικό εργαλείου του χώρου φιλοξενίας του website σας παρέχει εκτός των άλλων δυνατότητα πλήρους και αναλυτικής καταγραφής της επισκεψιμότητας με μορφή γραφημάτων. Αναφέρεται επίσης και η κίνηση (traffic control) του site.


Προώθηση σε μηχανές αναζήτησης

Με την εκκίνηση λειτουργίας του, το website σας έχει αυτόματα καταχωρηθεί από εμάς σε όλες τις σύγχρονες και σημαντικότερες μηχανές αναζήτησης, παρέχοντας έτσι έναν άμεσο και «δωρεάν» τρόπο διαφήμισης της εταιρείας σας. Η ενημέρωση του περιεχομένου στις μηχανές είναι διαρκής.

Θέλω το δικό μου cShop

TOP
Centiva Career