ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP

Τι είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα;

Ο στόχος ενός e-shop είναι να καλύψει τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, ο οποίος αναζητά ουσία, αποτελεσματικότητα, αμεσότητα και, πάνω από όλα, ευκολία στην πλοήγηση και web shopping εμπειρία του. Μια καλαίσθητη, λειτουργική και εργονομική ecommerce λύση είναι το κλειδί για να δώσει πνοή στην επιχείρηση σας, να εκτοξεύσει τις πωλήσεις σας και να μετατρέψει τον απλό διαδικτυακό επισκέπτη σε πιστό και αφοσιωμένο πελάτη.

Στην Centiva δεν συμβιβαζόμαστε με το κλασσικό. Με υψηλή τεχνογνωσία αλλά και πολυετή εμπειρία στην κατασκευή eshop, αξιοποιούμε στο έπακρο τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις, προσφέροντας παράλληλα ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, με σκοπό να απελευθερώσουμε τη δυναμική της επιχείρησης σας και να την οδηγήσουμε στην κορυφή.

Κατασκευή Ηλεκτρονικού Καταστήματος

Βήματα που ακολουθούνται για την κατασκευή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος

  • Αποφασίζουμε από κοινού την εμπορική στρατηγική που θα ακολουθήσουμε
  • Δημιουργούμε σύγχρονο και επαγγελματικό σχεδιαστικό της ιστοσελίδας ώστε να εξάπτει το ενδιαφέρον και να αποπνέει εμπιστοσύνη στους χρήστες
  • Εξασφαλίζουμε ευκολία στη πλοήγηση και χρηστικές δυνατότητες αναζήτησης, τα 2 απαραίτητα στοιχεία για να μπορέσει κάποιος να βρει εύκολα και γρήγορα αυτό που επιθυμεί
  • Παρέχουμε δυνατότητα αγοράς με 1 μόνο βήμα και όχι με πολύπλοκες διαδικασίες
  • Υλοποιούμε τις βασικές διαδικασίες SEO για προώθηση της ιστοσελίδας για προώθηση της ιστοσελίδας

Παρακάτω παρουσιάζουμε ενδεικτικά τις σημαντικότερες από τις διαθέσιμες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει ένα e-shop της Centiva, δίχως όμως αυτές να δεσμεύουν ή να αποτρέπουν άλλες που ενδεχομένως ταιριάζουν καλύτερα στις απαιτήσεις σας ή στο επιχειρηματικό σας πλάνο. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η Centiva διαθέτει έμπειρους και υψηλά καταρτισμένους προγραμματιστές και developers, που της επιτρέπουν να υλοποιεί οποιοδήποτε customization ζητηθεί από τον πελάτη, ανεξαρτήτου δυσκολίας ή πολυπλοκότητας. 

Αναλυτική παρουσίαση της εταιρείας (προφίλ, νέα, κ.α.)

Με την ενεργοποίηση του website σας, τοποθετούνται σε αντίστοιχο μενού στοιχεία της εταιρείας σας όπως το προφίλ, το ιστορικό σας, οι στόχοι σας, τα στοιχεία επικοινωνίας, τελευταία νέα, ειδήσεις κ.α. Τα στοιχεία αυτά παρέχονται από εσάς μαζί με όποιες άλλες πληροφορίες χρειάζονται (λογότυπο, φωτογραφίες, κ.λ.π.). Με τη βοήθεια του user-friendly διαχειριστικού εργαλείου για το περιεχόμενο του website (CMS) που υλοποιούμε, μπορείτε να κάνετε προσθήκες ή μεταβολές οποτεδήποτε, απλά και γρήγορα.

Διαχείριση αποθήκης - προϊόντων

Ίσως το σημαντικότερο στοιχείο του eshop - η βάση εκκίνησης του καταστήματος. Παρέχεται πλήρης διατήρηση αποθήκης διακινούμενων προϊόντων με τεράστιο πλήθος χαρακτηριστικών και λεπτομεριών. Από τα βασικά στοιχεία που τα περιγράφουν μέχρι κατηγοριοποίηση, διαχείρηση κατασκευαστών, τιμοκατάλογοι, διαθεσιμότητα, προσφορές περιοδικές ή μη, εικόνες, ομαδοποιήσεις ανά τύπο κλπ.

Διαχείριση Παραγγελιών

Παρέχεται εξελιγμένο σύστημα Back Office του ηλεκτρονικού σας καταστήματος για την διαχείριση των παραγγελιών και των μελών - πελατών, με αυτόματη ενημέρωση του διαχειριστή και μέσω email για κάθε παραγγελία.

Μηχανισμός υποστήριξης δικτύου μεταπωλητών ( b2b )

Το e-shop υποστηρίζει τη διατήρηση δικτύου μεταπωλητών με διαφορετικές τιμές και εκπτώσεις επί των προϊόντων, στοιχεία τα οποία ορίζονται στη διαχείριση του website. Η κάθε ομάδα χρηστών (λιανικής, μεταπωλητές, χονδρικής κ.λ.π.) αυτόματα με την είσοδό της στο website (διαδικασία login) βλέπει τις ανάλογες τιμές προϊόντων που έχουν καθοριστεί για την ομάδα.

Απλή αναζήτηση προϊόντων

Παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη του website σας να αναζητεί προϊόντα γρήγορα, χρησιμοποιώντας ολόκληρο ή τμήμα της περιγραφής ή του μοντέλου κάποιου προϊόντος. Επίσης μπορεί να περιηγηθεί στα προϊόντα κάθε κατηγορίας από το αντίστοιχο μενού των κατηγοριών και υποκατηγοριών.

Custom Design

Οι έμπειροι γραφίστες μας σχεδιάζουν για εσάς προσωποποιημένες, μοναδικές λύσεις που προσδίδουν αυθεντική εικαστική ταυτότητα στη διαδικτυακή σας παρουσία.

Responsive Design

Ακολουθούνται τεχνικές σχεδιασμού και κατασκευής του site ώστε να προσαρμόζεται αυτόματα το μέγεθος και τα βασικά χαρακτηριστικά του (μενού, εικόνες, κείμενο) ανάλογα με τις διαστάσεις της οθόνης προβολής (smart phone, tablet κ.λ.π), προσφέροντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία στο χρήστη.

Σύνθετη αναζήτηση βάσει χαρακτηριστικών προϊόντος

Εκτός της γρήγορης αναζήτησης προϊόντων, ο απαιτητικός επισκέπτης μπορεί να εντοπίζει προϊόντα στο website σας με τη βοήθεια της φόρμας σύνθετης (εκτεταμένης) αναζήτησης. Αυτή δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης με συνδυασμό κριτηρίων οποιουδήποτε χαρακτηριστικού προϊόντος, είτε κοινού (περιγραφή, κατασκευαστής, διαστάσεις, τιμή κ.λ.π.) είτε τύπου ή κατηγορίας προϊόντος (π.χ. διαγώνιος οθόνης, χωρητικότητα δίσκου, ρυθμός ανανέωσης εικόνας κ.λ.π.)

Σύγκριση χαρακτηριστικών προϊόντων

Επίσης πολύ σημαντική είναι η λειτουργία σύγκρισης προϊόντων που παρέχετε στους επισκέπτες σας. Μπορούν να συγκριθούν μέχρι 3 προϊόντα κάθε φορά αρκεί να ανήκουν στην ίδια κατηγορία προϊόντων. Στη σύγκριση παρουσιάζονται το ένα προϊόν πλάι στο άλλο με στοιχισμένα τα αναλυτικά χαρακτηριστικά τους.

Εύκολο checkout και One page Checkout

Πολυ σημαντική παράμετρος για να ολοκληρώσει κάποιος μια αγορά είναι η διαδικασία του checkout. Ένα δυσχρηστο checkout είναι πολύ πιθανό (έως βέβαιο) να αποθαρρύνει τους επισκέπτες μας και να μην ολοκληρώσουν την αγορά.

Για την αποφυγή προβλημάτων στην ολοκλήρωσης αγορών έχουμε αναπτύξει διαδικασία ολοκλήρωσης της αγοράς  που απαιτεί ελάχιστα βήματα.

Αγαπημένα προϊόντα για εγγεγραμμένους χρήστες

Τα προϊόντα που ενδιαφέρουν κάθε επισκέπτη που έχει εγγραφεί στο website, μπορούν να αποθηκευτούν για τον καθένα ξεχωριστά σε μια λίστα αγαπημένων προϊόντων και παραμένουν εκεί ομαδοποιημένα για όσο διάστημα επιθυμεί ο πελάτης. Δυνατότητες προσθήκης και διαγραφής αγαπημένων παρέχονται επίσης.

Καθορισμός εξόδων αποστολής

Ο διαχειριστής του συστήματος μπορεί να ορίσει ακριβή έξοδα αποστολής για κάθε είδος παραγγελίας που καταχωρείται ηλεκτρονικά στο website. Οι τιμές μπορούν να είναι σταθερές ή εξαρτώμενες από παράγοντες όπως το βάρος των προϊόντων, το μέγεθος, η διεύθυνση του παραλήπτη αλλά και τυχόν εκπτώσεις για παραλαβές από τον ίδιο τον πελάτη.

Παράδοση παραγγελίας με αντικαταβολή ή ταχυδρομείο

Κάθε παραγγελία δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να επιλέξει τον τρόπο παραλαβής της, όπως παράδοση με ταχυδρομείο ή παραλαβή από τον πελάτη, καθώς και αν η εξόφληση θα γίνει με κατάθεση σε λογαριασμό ή αντικαταβολή κατά την παραλαβή.

Υποστήριξη παραγγελίας με πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα

Επιπλέον υποστηρίζεται και δυνατότητα επιλογής από τον πελάτη να εξοφλήσει την παραγγελία του άμεσα με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, ή ακόμη και μέσω Paypal (εφόσον διαθέτει ανάλογο λογαριασμό). Το μόνο που απαιτείται για τη λειτουργία της online πληρωμής με πιστωτική κάρτα είναι η σύμβασή σας με μία ελληνική τράπεζα, η οποία θα αναλαμβάνει τη διαδικασία ελέγχου και εκκαθάρισης των πληρωμών. Παράλληλα εγκαθίσταται ανάλογο εργαλείο στο website το οποίο παραπέμπει όλη τη διαδικασία πληρωμής σε ασφαλές περιβάλλον της επιλεγμένης τράπεζας. Εξασφαλίζεται έτσι η μέγιστη δυνατή ασφάλεια συναλλαγών ενώ όλα τα προσωπικά οικονομικά δεδομένα της κάρτας του πελάτη ΔΕΝ αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων του website σας.

Μηχανισμός Newsletter για προωθητικές ενέργειες

Το website επιτρέπει σε επισκέπτες που το επιθυμούν να εγγράφονται σε λίστα παραληπτών, ώστε να λαμβάνουν ενημερωτικά που συντάσσει ο διαχειριστής. Έτσι μπορείτε να αποστέλλετε σε όλους ή σε ομάδες εγγεγραμμένων χρηστών, ό,τι περιεχόμενο επιθυμείτε με τη μορφή email.

Μηχανισμός δημιουργίας δημοσκοπήσεων

Ένα επιπλέον στοιχείο που μπορεί να διαθέτει το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, είναι η δυνατότητα διενέργειας δημοσκοπήσεων σε επισκέπτες. Οι απαντήσεις στα θέματα που θέτετε καταγράφονται και σας παρουσιάζονται για ανάλυση και επεξεργασία όταν το θελήσετε.

Αναλυτικά στατιστικά eShop

Το διαχειριστικό εργαλείου του χώρου φιλοξενίας του website, σας παρέχει εκτός των άλλων δυνατότητα πλήρους και αναλυτικής καταγραφής της επισκεψιμότητας με μορφή γραφημάτων. Αναφέρεται επίσης αναλυτικά η κίνηση (traffic control) και επισκεψιμότητα του site σας.

Google Analytics Report

Το Google Analytics είναι η πλατφόρμα ανάλυσης της Google, που σας επιτρέπει να ελέγχεται την επισκεψιμότητα, αλλά και τη συμπεριφορά των επισκεπτών στο site σας. Κάθε μήνα σας αποστέλλουμε ένα report με το οποίο θα μπορείτε να παρακολουθείτε αυτά τα στοιχεία, να τα αξιολογείτε και να καθορίζετε βάση αυτών την στρατηγική και τις ενέργειες από την πλευρά σας ώστε να βελτιώσετε το e-shop και τις πωλήσεις σας.

Συνοψίζοντας

Αναλαμβάνουμε την υλοποίηση ηλεκτρονικών καταστημάτων για οποιαδήποτε χρήση. Ακόμα και με ειδική πλατφόρμα για ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία. Και αν το απαιτούν οι ανάγκες σας, υλοποιούμε την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή για την απευθείας διασύνδεση του e-shop με το μηχανογραφικό σύστημα (ERP) της εταιρείας σας.

Κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος

TOP
Centiva Career