Τι είναι;

Το email marketing είναι μια παλαιά (σε σχέση με το social media marketing) πρακτική, αλλά άκρως αποτελεσματική που χρησιμοποιούν πολλές επιχειρήσεις για την προώθηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους.

Αφορά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) προς διάφορες ομάδες χρηστών με απώτερο στόχο την πώληση ενος προιόντος η μιας υπηρεσίας. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις όπου ο απώτερος στόχος μιας email marketing καμπάνιας είναι η αναγνωρισιμότητα της ίδιας της εταιρείας (brand name).

Να το κάνω;

Στην ερώτηση αν αξίζει το email marketing παραθέτουμε παρακάτω μερικά από τα πλεονεκτήματά του

  • Αποτελεί τη δεύτερη πιο αποτελεσματική τακτική στο internet marketing (ή digital marketing).
  • Το κόστος υλοποίησης μιας email marketing καμπάνιας (προώθηση μέσω email) είναι πολύ χαμηλό σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς τρόπους
  • Είναι άμεσος και γρήγορος τρόπος. Έχουμε τη δυνατότητα να αποστείλουμε χιλιάδες emails σε διαφορετικούς χρήστες οπουδήποτε και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (μαζική αποστολή email)
  • Έιναι ένας προσωποποιημένος τρόπος ηλεκτρονικής προώθησης (διαφήμισης). Μπορούμε να στείλουμε διαφορετικού τύπου emails ανάλογα με ομάδες χρηστών
  • Είναι ένας μετρήσιμος τρόπος διαφήμισης. Με κατάλληλα εργαλεία μπορούμε να παρακολουθήσουμε την πορεία της διαφήμισής μας και να έχουμε αναλυτικά στατιστικά.

 

Email Marketing image

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα

TOP
Centiva Career