SEO και... σχέσεις

 

Σχέση διασυνδέσεων

Σχέσεις που χάθηκαν; Μα όχι, φυσικά! Σχέσεις που ...δημιουργήθηκαν!

Μια από τις δυσκολότερες κατακτήσεις για μια ιστοσελίδα, οποιουδήποτε είδους, αποτελούν τα γνωστά σε όλους μας links.

Συχνά χαρακτηρίζονται και ως το "νόμισμα" του internet.

Και όχι αδίκως, αφού τελικά, η αξία τους είναι χαρακτηριστικά υψηλή για την καλή ταξινόμηση της ιστοσελίδας, την οποία περήφανα κοσμούν.

Η σωστή τακτική

strategy

Η σχεδίαση μιας ιστοσελίδας αποτελεί το ένα βήμα προς τον πραγματικό στόχο, που δεν είναι άλλος από την αύξηση των πωλήσεων.

Το δεύτερο όμως, ίσως πιο σημαντικό είναι η προώθηση της ιστοσελίδας.

Ένα μεγάλο μέρος της προώθησης αφορά την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας για τη σωστότερη παρουσία της στις μηχανές αναζήτησης.

Ας το δούμε ως μέρος μιας ευρύτερης τακτικής online marketing. Ενός κλάδου, που ουδεμία σχέση φέρει με το "παραδοσιακό" marketing. Θέλει νου... και γνώση. Και μια δόση "κοινής" λογικής.

Ο νόμος της ζούγκλας

"Επιβιώνουν μόνο οι ισχυρότεροι."

Σε μια ευρύτερη κοινότητα με τόσο μεγάλη έκταση και τόσο ανταγωνιστικό χαρακτήρα, όπως το διαδίκτυο, ο νόμος είναι νόμος και τηρείται δια ροπάλου προϊστορικών διαστάσεων.

Μάλιστα, οι γνωρίζοντες τις τεχνικές που αποφέρουν ισχύ, δύναμη, εξουσία και καλή βαθμολογία στη ζούγκλα των μηχανών αναζήτησης, κερδίζουν το τρόπαιο. Και αρκετούς οπαδούς.
Μα... πώς;

Τα κόλπα του επαγγέλματος

Ανταλλακτικές υπηρεσίες

Προώθησης. Περίπου...

Συχνά, έρχονται σε επικοινωνία μαζί μας εταιρείες που έχουν να προσφέρουν ένα προϊόν ή υπηρεσία.

Υπόσχονται πως θα δημιουργήσουν μια σύνδεση προς την ιστοσελίδα μας, ενώ εμείς καλούμαστε να δημιουργήσουμε ανάλογες συνδέσεις προς την ιστοσελίδα, τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, τις σελίδες από όπου μπορεί κάποιος να κατεβάσει apps, ή ακόμα και προς μια φόρμα αξιολόγησης του προϊόντος ή της υπηρεσίας.

Η χαρά μας μεγάλη και τρίβουμε τα χέρια από την ικανοποίηση αυτής μας της αναγνώρισης.

Σπεύδουμε άμεσα να τοποθετήσουμε τις απαραίτητες συνδέσεις και να περιμένουμε τους νέους μας πελάτες να συρρέουν προς τα μέρη μας.

Ένα μεγάλο χαμόγελο ζωγραφίζεται στο πρόσωπο, ακόμα και στη σκέψη της νέας μας επιτυχίας. Μα είναι σωστό ή αποτελεσματικό κάτι τέτοιο;

Μη οργανική διασύνδεση

Οι σύνδεσμοι, δηλαδή τα links αυτά, δε θα υπήρχαν στη σελίδα μας αν δεν είχαμε κάνει αυτή τη συμφωνία και είναι εμφανές πως δεν προέρχονται από οργανική επισκεψιμότητα.

Δηλαδή, δεν προκύπτουν με φυσικό τρόπο. Αυτή η δοσοληψία και ανταλλαγή συνδέσμων έρχεται αντιμέτωπη με τις γενικές οδηγίες της Google, ή και άλλων μηχανών αναζήτησης. Πρόκειται για κάτι το επιλήψιμο και άξιο επιβολής ποινής από τη Google.

Εν τέλει, θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημία από ότι κέρδος για την ιστοσελίδα μας, αν δεν προσέξουμε τις λεπτομέρειες.

Τι χρειάζεται να κάνετε

list

Σωστή υποδομή που θα υποδεχθεί τέτοιες ενέργειες

Ζητήστε από τον υπεύθυνο βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας να δημιουργήσει την απαραίτητη υποδομή για τέτοιες περιπτώσεις, ώστε:

  • Να μην επιβληθούν ποινές στην ιστοσελίδα σας από τις μηχανές αναζήτησης. Η άρση μιας ποινής είναι συχνά υπόθεση που μπορεί να πάρει μήνες για να ολοκληρωθεί.
  • Να μην κληρονομήσετε ποινές από τις συνδεόμενες ιστοσελίδες, επιτρέποντας στις μηχανές αναζήτησης να ακολουθούν ανεξέλεγχτα τους συνδέσμους.
  • Να ακολουθείτε όσο το δυνατόν καλύτερα τις οδηγίες σωστής εφαρμογής τέτοιων διασυνδέσεων.

Σύμφωνα με τις βασικές αρχές βελτιστοποίησης και αξιολόγησης των ιστοσελίδων, η σχέση σας με κάθε συνδεόμενο domain είναι ζωτικής σημασίας στην εκλογίκευση της ύπαρξης των συνδέσμων, καθώς και του γενικού πλαισίου στο οποίο τοποθετούνται.

Πρωτότυπο περιεχόμενο

Αυτό είναι ένα ζήτημα που έχουμε συζητήσει στο παρελθόν σε διαφορετικά, ενδιαφέροντα άρθρα, άξια ανάγνωσης, όπως:

Η πρωτοτυπία του περιεχομένου των σελίδων σας είναι ύψιστης σημασίας στην ευνοϊκή αξιολόγησή τους από τις μηχανές αναζήτησης και δεν είναι ένα θέμα που θα έπρεπε κανείς να προσπερνά, "ελαφριά τη καρδία".

Αν βρίσκετε ότι είναι δύσκολο να πρωτοτυπήσετε, μια καλή συμβουλή είναι πάντα να προσπαθήσετε να βρείτε έναν τομέα του ενδιαφέροντός σας που δεν έχει μεγάλη αρθρογραφική κάλυψη.

Έτσι, θα είναι ευκολότερο να δημιουργήσετε κάτι που δεν επαναλαμβάνεται σε άλλες ιστοσελίδες.

Μα πως θα εναρμονιστούν όλα αυτά;

Όπως αναφέραμε, το SEO, δηλαδή η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας, είναι μια ιδιαίτερα σύνθετη διαδικασία και επιφέρει μεγάλο αντίκτυπο στην αξιολόγηση και κατάταξη της ιστοσελίδας σας.

Έχει όμως μακροπρόθεσμα και σταθερά αποτελέσματα ως προς την παρουσία σας στο Internet.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι θέτει τα "θεμέλια" για μια υγιή (ή όχι) παρουσία στο χώρο της "ηλεκτρονικής κατανάλωσης". Απαιτεί γνώση και συνεχή παρακολούθηση.

Επιστευθείτε μας, να βρούμε μαζί την καλύτερη λύση για τη δική σας ιστοσελίδα.

κατασκευη eshop

Συνεργαζόμαστε με εταιρείες και ανθρώπους με φιλοδοξίες
Ας χτίσουμε κάτι σπουδαίο μαζί.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

 
Γραφεία
Πανεπιστημίου 59 —
Αθήνα 10564
ΑΡ. Γ.Ε.ΜΗ: 8348801000

Ξεκινήστε τον διάλογο
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
(GR) +30 210.700.69.13
(GR) +30 210.922.88.99

 

SUPPORT